Fondánová poleva
Popis
Hmotnost: 1 kg
Použití: Pro pekařskou a cukrářskou výrobu k polévání, k výrobě fondánové náplně a krému. Fondán za stálého míchání plynule zahříváme v duplikátoru, nebo ve vodní lázni na teplotu 40°C. Na 1 kg fondánu použijeme asi 40 ml vody anebo cukerného roztoku. Teplota při úpravě fondánu by neměla přesáhnout 40°C, při vyšší teplotě dochází k nežádoucímu poškození mikrokrystalické struktury fondánu a ke zhoršení jeho kvality.
Barva čistě bílá.
Skladujte na čistém, suchém místě bez jiných pachů. Chraňte před přímým sluncem. Teplota skladování 20°C max 25°C. Chraňte před mrazem. Optimální vlhkost vzduchu 50 - 60%, max 70%.
Příprava: na 1 kg fondánu cca 50 ml vody a za stálého míchání zahřejeme ve vodní lázni na 40C. Ohřev musí být plynulý, jinak se poškodí konzistence.
Složení: cukr, glukózový sirup, voda.
Nutriční hodnoty ve 100g výrobku: energie 1515 kJ/356 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 89 g (z toho cukry 81 g), bílkoviny 0 g, sůl 0 g
Výrobce: Carla, spol. s.r.o., Krkonošská 2850, 544 01 Dvůr Králové nad Labem
| EAN | 2017000001584 |
.png)