K2 - potahová hmota červená 500 g
Popis
Složení: voda, práškový cukr, glukozový sirup, agar-agar E406, rostlinný tuk,konzervatní prostředek kaliumsorbát E202, barvivo E171, mandlové aroma
Skladujte v suchu při teplotě 12-20°C.
Výživová hodnota ve 100g výrobku: 1853kJ, 438,9kcal, tuky 9,93g z toho nasycené mastné kyseliny 8,94g, sacharidy 87,29g z toho cukr 64,2g, vláknina <0,40g, bílikoviny <0,10g, sůl (sodíkX2,5)0,00825mg
Kvalitní maďarská potahovací hmota s krásně bílou barvou a příjemným mandlovým aroma. Je perfektní na potahování jakýchkoliv dortů, naopak se nehodí na modelování figurek a růží. Má naprosto perfektní vlastnosti. Lze ji použít okamžitě.
Níže uvádíme postup pro zpracování potahovací/modelovací hmoty:
1) Hmotu je potřeba vždy vyjmout z obalu. Zjištění tuhosti stiskem zabaleného sáčku s potahovací hmotou, bohužel není dostačující. Všechny hmoty v obalu působí "ztvrdle".
2) Samotnou hmotu je potřeba zpracovat v rukou hnětením. Podle značky/výrobce konkrétní hmoty se liší i doba hnětení potřebná pro změknutí hmoty. Uvedeme 2 příklady:
Hmota značky Kelmi - je velmi poddajná hmota, postačí hnětení v řádu desítek vteřin (cca do 1 minuty).
- Hmota značky SmartFlex - je velmi tuhá hmota, je potřeba hníst cca 20 - 25 minut.
- Ostatní hmoty se obvykle pohybují mezi dvěma výše uvedenými
3) Důrazně upozorňujeme, že NENÍ MOŽNÉ pro změknutí hmoty použít vodu, rozehřát ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Použitím jakéhokoliv z těchto uvedených prostředků dojde ke zničení hmoty!
Výrobce: George Fondant Kft., 2142 Nagytarcsa - Hu, Maďarsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.